Župan Igor Andrović uručio ravnateljici Lahorki Weiss ključeve pet novih vozila za sanitet Zavoda za hitnu medicinu VPŽ

Ključeve prvih pet, od ukupno sedam vozila za Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, ravnateljici Lahorki Weiss uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Investicija je to Virovitičko-podravske županije u vrijednosti od 1.618.208,00 kuna za pet sanitetskih vozila. Inače, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u voznom parku ima ukupno 29 vozila, od čega je njih 18 za sanitetski prijevoz. Prosječna starost vozila je 10,5 godina uz velik broj prijeđenih kilometara. Krajem srpnja ili početkom kolovoza, stići će još dva vozila koja će biti za potrebe hitne u vrijednosti 752.500,00 kuna. Značajna su to ulaganja iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, čime će se značajno podići razina zdravstvene usluge, sigurnosti, ali i udobnosti i brzine reakcije za pacijente, te djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije.

– Ova vozila su prijeko potrebna našoj hitnoj službi. Ovime samo nastavljamo ulaganje u zdravstvo VPŽ. Velika su ulaganja u Opću bolnicu Virovitica, kako u gradnju nove zgrade tako i opremu, a tu je i ulaganje u primarnu zaštitu u naše ambulante Doma zdravlja diljem županije. radimo na projektu izgradnje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu, kako bi upravu, sanitet i hitnu, te dojavni centar, bili objedinjeni u jednoj zgradi, a sve s ciljem bolje zdravstvene usluge našim stanovnicima, ali i boljih uvjeta rada naših djelatnika – podcrtao je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Lahorka Weiss, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ je istaknula.

– Zahvaljujem se Virovitičko-podravskoj županiji što je značajnim sredstvima obnovio dio voznog parka zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije. Uskoro nam stižu i dva nova vozila za hitnu medicinu. S ovim ulaganjima, značajno će se podići, usluga, kvaliteta, sigurnost, ali i brzina što je često presudan faktor timova hitne medicinske pomoći.

Zlata Šljivac, iz saniteta Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije je kazala.

– Ova vozila nama život znače. Sanitet zavoda za hitnu medicinu VPŽ diljem Hrvatske vozi mnogobrojne pacijente, a s novim vozilima to će biti kudikamo lakše. Mjesečno imamo oko 50-ak premještaja pacijenata diljem Hrvatske – kazala je Zlata Šljivac iz saniteta zavoda za hitnu medicinu VPŽ.

Na svečanosti dodjele novih vozila, uz župana Igora Androvića i ravnateljicu Lahorku Weiss, između ostalim bio je i zamjenik župana Darko Žužak, predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Zorica Hegedušić, ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)