Edukacijski centar

U svrhu provođenja edukacije zdravstvenih radnika izvanbolničke hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije te objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Virovitica, radi poboljšanja kvalitete rada hitne medicinske pomoći na području Virovitičko-podravske županije, ali i područjima susjednih županija, dana 12.12.2013. godine Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja izvršilo je očevid radi utvrđivanja uvjeta u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za provođenje edukacije zdravstvenih radnika Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije.

Prostorije predviđene za provođenje edukacije radnika izvanbolničke hitne medicinske pomoći Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije osigurao je u suradnji s Općom bolnicom Virovitica, u prostoru koji se nalazi u vlasništvu Opće bolnice Virovitica te je nakon očevida Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravlja ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim.mr. Maja Grba-Bujević, dr.med. predala Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije tri lutke za vježbanje kliničkih vještina:

  1. lutku za učenje oživljavanja;
  2. lutku za simulaciju naprednih postupaka zbrinjavanja odraslih sa simulatorom vitalnih znakova i priborom;
  3. lutku za učenje oživljavanja s uređajem za praćenje uspješnosti oživljavanja s priborom.

Nakon završenog očevida Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravlja predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu organizirali su edukaciju na lutkama za vježbanje kliničkih vještina na kojoj su sudjelovali zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije te zaposlenici Opće bolnice Virovitica.

Nadamo da će Edukacijski centar postati ubrzo i Nastavni centar Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije koji će provodi edukaciju  građanstva, liječnika, medicinskih sestara/tehničara i vozača, stažista svih profila, učenika te svih zainteresiranih žurni službi – vatrogasaca, policije i ostalih.

Zahvaljujemo se Općoj bolnici Virovitica na ustupljenom prostoru za potrebe Edukacijskog centra te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu na predanim lutkama za edukaciju!

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu
Virovitičko-podravske županije:
Ljiljana Maljak, dipl.med.tech.