Pokazna vježba „Virovitica 2013.“

U Virovitici je, u sklopu 11. Nacionalne koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja u županijama i velikim gradovima RH održana pokazna vježba na lokaciji stambene zgrade u Ulici Eugena Kvaternika 1 i 2. Nazočnima su se obratili načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanje Virovitičko-podravske županije i zamjenik župana Zdravko Dijaković, te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Organizatori vježbe pod nazivom “Virovitica 2013” bili su, uz Virovitičko-podravsku županiju, Grad Virovitica, Državni ured zaštite i spašavanja, Područni ured Virovitica te tvrtke Virkom, Plin Vtc i Elektra Virovitica. Osim njih u vježbi su sudjelovali i pripadnici Javno vatrogasne postrojbe grada Virovitice, Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, Policijske postaje i Postaje prometne policije Virovitica, Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i Hrvatske gorske službe spašavanja Orahovica.

Sutra u 11 sati u Virovitičko-podravskoj županiji, Trg Ljudevita Patačića 1, biti će održana 2. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.