Raspisan javni poziv za doktore medicine, magistre farmacije i medicinske biokemije

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, objavio je javni poziv za subvenciju kamata za subvenciju kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i magistri medicinske biokemije zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Pravo na subvenciju iz točke imaju zaposlenici na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, a koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu koja služi za stanovanje.

– Nastavak je to mjera ulaganja u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Nakon ulaganja koja smo imali i koje imamo u novu zgradu dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, opremanje operacijskih sala i jedinica intenzivnog liječenja, magnetske rezonance, ali i energetske obnove zgrada Doma zdravlja VPŽ i Opće bolnice Virovitica, ovo je svojevrsna nadogradnja svega toga. To su sve pozitivne stvari za zdravstvo naše županije, no ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema koja se gradi i nabavlja, ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, ako i oni koji gravitiraju našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – naglasio je župan Igor Andrović.

Iznos subvencije kamata po korisniku iznosi 50% iznosa ugovorene kamate na kredit, ali u iznosu ne većem od 1.000,00 kn na mjesečnoj razini. Subvencija kamata na kredite se odobrava za period od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine, a za svaku narednu kalendarsku godinu objavit će se novi javni poziv na koji se svi korisnici mogu ponovno prijaviti. Prošle godine Županija je potpisala ugovor s 19 korisnika, a 2018. ih je bilo 14.

Ovaj Poziv bit će objavljen u Virovitičkom listu i web stranici Virovitičko-podravske županije, a rok za podnošenje prijava je 29. veljače 2020. godine.

Javni poziv

Obrazac