Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije bogatiji za tri nova vozila

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u okviru svoje djelatnosti obavlja poslove hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza i za te potrebe raspolagao je s ukupno 31 vozilom. Trećina vozila starija je od 10 godina te ne zadovoljava uvjete propisane važećom hrvatskom normom HRN EN 1789 za medicinske automobile i opremu, a niti uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme…

U ponedjeljak, 7. prosinca, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije postao je bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći koja će se koristiti u hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici. Do kraja mjeseca stići će i treće vozilo koje ima pogon na sva četiri kotača i koje će se koristiti za potrebe hitne medicinske pomoći na području Voćina i Slatine odnosno brdskih područja. Primopredaji vozila su, uz župana Tomislava Tolušića nazočili saborski zastupnici Josip Đakić i Igor Fazekaš, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin…

– Nova vozila doprinijet će boljem radu Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije pošto je naš vozni park u prosjeku star preko 10 godina. Nabavom novih vozila omogućit ćemo našim pacijentima da zdravstvena zaštita bude što dostupnija i što bolja. Naš je cilj da svako selo, svako i najmanje naselje naše županije ima jednaku zdravstvenu skrb. – rekao je zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Danijel Rešetar.

Nova vozila će se koristiti isključivo za hitne intervencije, a dio vozila koja su se do sada koristila za hitno interveniranje, bit će prebačena u sanitetski prijevoz.

– Virovitičko-podravska županija je u proračunu za 2015. osigurala milijun kuna za nabavku tri nova vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinu. Ovime uvelike povećavamo kvalitetu zdravstvene zaštite na području cijele županije. Sljedeće godine također imamo u planu daljnja ulaganja u vozni park s ciljem dostizanja razine zdravstvene zaštite koju zaslužuje svaki naš stanovnik. – istaknuo je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Zadovoljstvo zbog nabavke novih vozila izrazio je i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Vjerujem da će ova nova vozila doprinijeti boljoj, kvalitetnijoj i bržoj usluzi našim pacijentima. Nabavkom novih vozila osigurali smo onaj nadstandard koji ne plaća nadležno ministarstvo, a što je iznimno bitno s obzirom na udaljenost pojedinih naselja od Zavoda za hitnu medicinu, odnosno njegovih ispostava. Također, vjerujem da će daljnjom nabavkom i opremanjem hitna medicinska pomoć biti na zavidnom nivou i nadalje na usluzi i korist svim našim građanima. – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić. (www.vpz.hr)