Za Međunarodni dan sestrinstva predstavnici HZHM-a u Virovitici

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i glavni tehničar Zavoda Damir Važanić, mag. med. techn. posjetili su djelatnike Centra za hitnu medicinu Opće bolnice Virovitica i Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije. U hrvatskom sustavu hitne medicine zaposleno je 2.157 medicinskih sestra i tehničara, a njihov dan jedinstvena je prilika da im se zahvali na zalaganju u funkcioniranju hitne medicinske službe što su ovom prilikom učinili predstavnici HZHM-a.

U virovitičkoj bolnici predstavnici HZHM-a susreli su se s v.d. ravnateljicom Mirjanom Peček, mag. oec., a u županijskom Zavodu s ravnateljicom Marijanom Banjavčić, dipl. iur. s kojima su razgovarali o zahtjevnosti i odgovornosti posla medicinskih sestara, odnosno tehničara. Također, razgovarali su i o problemu odlaska sve većeg broja medicinskih sestara i tehničara u inozemstvo te o mogućim mjerama kojima bi se poboljšalo njihov status i zaustavilo njihovo napuštanje hrvatskog zdravstvenog sustava.

O posjetu predstavnika HZHM-a Općoj bolnici Virovitica i Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije izvijestio je i Informativni centar Virovitica čije smo fotografije s događaja preuzeli, a vijest možete pročitati ovdje.